Menu Zamknij

Przyprawy i marynaty Cape Herb&Spice – Nowość

Kilka słów o Cape Herb&Spice

Cape Herb&Spice to firma założona w 1994 roku w mieście Cape Town (Kapsztad) położonym na Przylądku Dobrej Nadziei w południowej części Afryki Południowej. Miejscowość ta założona została przez Holenderską kompanię wschodnioindyjską, jako miejscowość i port na szlaku handlowym pomiędzy Europą a Azją. Ta niezwykła lokalizacja i związana z nią mieszanka kultur Europy, Afryki i Azji wytworzyła współczesną, niezwykłą tradycję kulinarną tego miejsca, która łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy kuchni tych regionów. Tym właśnie wyróżniają się przyprawy i marynaty Cape Herb&Spice.

Naturalne składniki

Wszystkie przyprawy i marynaty Cape Herb&Spice są wolne od wszelkich sztucznych aromatów i barwników, a także od konserwantów, GMO, oraz glutaminianu sodu. Wszystkie z produktów są w pełni przystosowane do potrzeb wegan, spełniając także zasady halaal i żywności koszernej. Zioła, oraz warzywa niezbędne do produkcji przypraw i marynat są pozyskiwane w ponad 80% bezpośrednio od rolników z ukierunkowaniem na rozwój zrównoważonych praktyk rolniczych.

Seria przypraw Cape Herb&Spice

Przyprawy Cape Herb&Spice dostępne są w wielu odmianach przeznaczonych do różnych rodzajów dań i kuchni, a także pikantności dania. Wyróżnić można 4 głowne motywy, tj.:

  • przyprawy kuchni śródziemnomorskiej i iberyjskiej, np. łagodna przyprawa Mediterranean Roasts, łagodna, cytrynowo-ziołowa przyprawa Greek Lemon&herb wywodząca się z kuchni greckiej, lub portugalska Portuguese Peri Peri o średnim poziome pikantności.
  • przyprawy szeroko rozumianej kuchni azjatyckiej, np. Asian stirfry rub, która nadaje daniom smak i aromat potraw kuchni ulicznej wywodzącej się z południowo-wschodniej azji, mocno pikantna Sriracha chilli rub, czyli przyprawa popularna w kuchni tajskiej, gdzie tradycyjnie używana jest do przyprawiania owoców morza, a także przyprawy kuchni indyjskiej, czyli słynna Garam Masala, Tikka Tandoori, czyli brytyjska mieszanka tradycyjnych, indyjskich smaków, oraz Madras Curry Rub, czyli średnio pikantna przyprawa na bazie pomidorów.
  • Przyprawy kuchni ameryki północnej i środkowej, np. lekko pikantna przyprawa Texan Steakhouse pasująca idealnie do steków w stylu amerykańskim, Louisiana Cajun idealna do produktów ziemniaczanych, chleba, oraz mięs, Caribbean Jerk, będący średnio pikantną, karaibską przyprawą złożoną z chilli, tymianku, oraz ziela angielskiego, mocno pikantna przyprawa Chipotle Chilli (popularna w Meksyku i południowo-zachodnich Stanach Zjednoczonych), czyli papryczki chilli wędzone z czosnkiem, kminkiem i cukrem, oraz Smokehouse BBQ o lekko egzotycznym smaku, który pasuje idealnie do potraw wędzonych, grillowanego mięsa, oraz sałat i owoców morza.
  • Przyprawy kuchni państw afrykanskich, np. wywodząca się z Mozambiku przyprawa Piri-Piri Chilli Rub, która nadaje daniom bardzo mocnego i pikantnego charakteru, oraz aromatu. Pasuje świetnie do grillowanego drobiu, steków, oraz krewetek.

W ofercie znajdują się również przyprawy z młynkiem, bardziej tradycyjne i wszechstronne, takie jak czarny pieprz z młynkiem, dokładnie wyselekcjonowana sól morska z młynkiem, różowa sól himalajska z młynkiem, mieszanka czosnku i chilli z młynkiem, czy przyprawa Sweet & Smoky BBQ z młynkiem.

Seria marynat Cape Herb&Spice

Wśród produktów produkowanych przez firmę Cape Herb&Spice znajdują się również specjalnie przygotowywane marynaty, takie jak:

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego, oraz sklepu stacjonarnego w Bielsku-Białej, gdzie dostępne są wszystkie wyżej opisane produkty.