Menu Zamknij

Grille na pellet z serii Regal

Grille Broil King na pellet zasilane są pelletem spożywczym, czyli mieszanką różnych typów drewna. W procesie spalania tej mieszanki wydzielane jest ciepło, aromat, oraz dym. Grille marki Broil King z tym rodzajem zasilania posiadają zautomatyzowany system podawania pelletu do komory spalania, który precyzyjnie dostosowuje ilość paliwa do ustawień użytkownika. Ustawienia te wprowadzone mogą zostać zarówno za pomocą pokrętła i przycisków znajdujących się pod wyświetlaczem, a także poprzez aplikację na urządzenia mobilne.

Panel sterowania grillów Broil King na pellet z serii Regal
Aplikacja iQue do zdalnego sterowania

Grille Broil King z serii Regal na pellet mogą pracować w szerokim zakresie temperatur, od 80°C do 315°C, dzięki czemu możliwe jest wędzenie, pieczenie, a także grillowanie. Tryb wędzenia w połączeniu z temperaturą z niższych zakresów przekształca urządzenie w wędzarnię, tryb pieczenia w połączeniu z temperaturami z środkowego zakresu pozwala przykładowo na upieczenie kurczaka na rożnie obrotowym, natomiast tryb grillowania umożliwia przyrządzenie nawet potraw wymagających wysokich temperatur, takich jak steki wołowe – wszystko to w ramach jednego urządzenia. 

Wędzenie w Broil King Regal na pellet
Grillowanie steków w Broil King Regal na pellet

Po ogólnym wprowadzeniu do grillów Broil King Regal na pellet, przedstawimy 3 różne modele z tej serii wraz z występującymi między nimi różnicami. Urządzenia ustawimy w kolejności według ceny: od najniższej do najwyższej.

Broil King Regal 400 na pellet

Jest to najmniejszy grill na pellet z serii Regal, wymiary jego powierzchni rusztów to 65 centymetrów szerokości, oraz 49 centymetrów głębokości. Na wymiar ten składają się 4 elementy rusztu żeliwnego wykonanego zgodnie z opatentowaną technologią Flav-R-Cast™. 

Specyfikacja urządzenia:

  • Intuicyjny elektroniczny panel sterowania z pokrętłem do regulacji temperatury

  • Dedykowane predefiniowane przyciski – Grillowania 315°C, Pieczenia 175°C i Wędzenia 105°C

  • Regulator proporcjonalno-różnicująco-całkujący

  • Termometr z 2 sondami do mięsa

  • Moduł WiFi oraz Bluetooth

  • 4 dwustronne ruszty Flav-R-Cast™ z odlewu z żeliwa Dura-Cast™

  • Górny ruszt ze stalowych prętów powlekanych spiekiem ceramicznym ze ścianką z tyłu

  • Zestaw rożna obrotowego z prętem i kolcami ze stali szlachetnej oraz silnikiem elektrycznym

  • Duży zbiornik na pellet o pojemności do 11 kg

  • Wyjmowana tacka na tłuszcz i pojemnik na popiół

  • Komin z szyberem Roto-Draft™

  • Dwie półki boczne oraz szeroka dolna półka

  • Dwa duże koła odporne na pęknięcia oraz dwie nóżki z regulacją poziomu

  • Konstrukcja beczki wykonana ze stali o grubości 2 mm

  • Podwójna konstrukcja pokrywy

  • Darmowa aplikacja Broil King App dostępna w sklepie Google Play i App Store

Urządzenie to od poprzedniego modelu różni się jedynie wielkością, natomiast pozostałe funkcjonalności pozostają niezmienne. W tym przypadku powierzchnia rusztu składa się z 5 elementów rusztu żeliwnego wykonanego zgodnie z opatentowaną technologią Flav-R-Cast™. Całkowita powierzchnia rusztu wynosi 81 centymetrów szerokości, oraz 49 centymetrów głębokości.

Specyfikacja urządzenia:

  • Intuicyjny elektroniczny panel sterowania z pokrętłem do regulacji temperatury
  • Termometr z 2 sondami
  • moduł WiFi, Bluetooth
  • 5 dwustronnych rusztów żeliwnych Flav-R-Cast™
  • Wymiar rusztów głównych 81 cm x 49 cm.
  • Górny ruszt ze stalowych prętów powlekanych spiekiem ceramicznym ze ścianką z tyłu o wymiarach 74 cm x 19 cm. 
  • Zestaw rożna obrotowego z prętem i kolcami ze stali szlachetnej oraz silnikiem elektrycznym
  • Duży zbiornik na pellet o pojemności do 11 kg
  • Wyjmowana tacka na tłuszcz i pojemnik na popiół
  • Komin z szyberem Roto-Draft™
  • Dwie półki boczne oraz szeroka dolna półka
  • Dwa duże koła odporne na pęknięcia oraz dwie nóżki z regulacją poziomu
  • praca w zakresie temperatur 80ºC – 315ºC

Broil King Regal 500X na pellet również posiada 5 elementów rusztu żeliwnego, którego wymiary są identyczne jak w wersji 500. Różnica między modelami 500 a 500X polega na występowaniu dwóch dodatkowych kółek ułatwiających przemieszczanie, a także na obecności dodatkowej półki roboczej z przodu urządzenia.

Specyfikacja urządzenia:

  • Intuicyjny elektroniczny panel sterowania z pokrętłem do regulacji temperatury

  • Dedykowane predefiniowane przyciski – Grillowania 315°C, Pieczenia 175°C i Wędzenia 105°C

  • Regulator proporcjonalno-różnicująco-całkujący

  • Termometr z 2 sondami do mięsa

  • Moduł WiFi oraz Bluetooth

  • 5 dwustronnych rusztów Flav-R-Cast™ z odlewu z żeliwa Dura-Cast™

  • Górny ruszt ze stalowych prętów powlekanych spiekiem ceramicznym ze ścianką z tyłu

  • Zestaw rożna obrotowego z prętem i kolcami ze stali szlachetnej oraz silnikiem elektrycznym

  • Duży zbiornik na pellet o pojemności do 11 kg

  • Czujnik ilości pelletu w zbiorniku

  • Wyjmowana tacka na tłuszcz i pojemnik na popiół

  • Komin z szyberem Roto-Draft™

  • Dwie półki boczne oraz szeroka dolna półka

  • Duża składa półka przednia

  • Dwa duże koła odporne na pęknięcia oraz dwie nóżki z niebieskmi kółkami obrotowymi

  • Konstrukcja beczki wykonana ze stali o grubości 2 mm

  • Podwójna konstrukcja pokrywy okryta uszczelką

  • Darmowa aplikacja Broil King App dostępna w sklepie Google Play i App Store