Wiórki z Jabłoni

59,00 

Naturalne wiórki z jabłoni o słodkim, owocowym aromacie idealnym do wędzenia produktów takich jak wieprzowina, drób, owoce morza, czy sery. Doskonałe do wędzenia techniką pośrednią w grillu gazowym, łączą pieczenie z wyjątkowym dymnym, wędzarniczym posmakiem, w czasie krótszym, niż tradycyjne wędzenie.

Dostępność: 1 w magazynie

Opis

Naturalne wiórki wykonane z jabłoni, bez dodatku sztucznych aromatów, barwników, czy konserwantów. Ten rodzaj drewna zapewnia przygotowywanym produktom aromat o słodkawym, owocowym charakterze, który, ze względu na swoją charakterystykę, komponuje się najlepiej z produktami takimi jak wieprzowina, drób, owoce morza, czy sery.

Wiórki nadają się do wędzenia w grillu gazowym, wykonywanego przy wykorzystaniu techniki grillowania pośredniego. Jest to przyspieszona metoda wędzenia, w temperaturach 135-200°C, wykorzystywana do przyrządzania tradycyjnych pieczeni, kurczaków, lub innych potraw przygotowywanych w piekarniku. Połączenie dymu, oraz pieczenia pośredniego, tworzy wyjątkowy smak i aromat w krótszym czasie niż tradycyjne wędzenie w niskiej temperaturze.

Wybraną ilość wiórek wędzarniczych należy namoczyć w wodzie przez 30 minut, a następnie włożyć je do skrzynki wędzarniczej. Następnie należy położyć ją na aromatyzerach w grillu, nad jednym z zewnętrznych palników. Aby uzyskać niską temperaturę, należy włączyć tylko skrajne palniki, wszystkie pozostałe powinny pozostać wyłączone. Zalecamy umieszczenie brytfanny z wodą i ziołami, lub wybranym sokiem pod przygotowywaną potrawą, zabieg ten zapewni kluczową dla wędzenia wilgoć, wzbogacając jednocześnie aromat.

Koszyk
Scroll to Top