Bardzo proste do wykonania, smaczne, oraz pożywne śniadanie z grilla. Zapraszamy do grillowania.
Co będzie potrzebne?
- 3 duże jajka
- 250 gram bekonu
- Kromka chleba
- Masło
- Płyta żeliwna Broil King
- Łopatka Broil King
Przygotowanie
- Zamień jeden element rusztu na płytę żeliwną.
- Rozgrzej grilla lekko powyżej średniej temperatury.
- Smażenie na grillu należy w tym przypadku wykonać identycznie, jak na patelni domowej. Bekon najlepiej smażyć przy zamkniętej pokrywie, w celu uzyskania jak najbardziej równomiernej temperatury.
- Jeśli przy zamkniętej pokrywie temperatura wzrośnie zbyt mocno, należy obniżyć ją regulując pokrętłami.
- Gdy smażone produkty będą już bliskie gotowości, warto położyć kromkę chleba na górną półkę do podgrzewania i lekko ją zarumienić, co nada jej aromatu grillowania, oraz chrupkości.
- Zdejmij smażone jajka i bekon za pomocą łopatki. Zarumienioną kromkę chleba połóż na talerzu razem z resztą produktów.
Smacznego!