Alfa Forni Moderno Nano

3999,00 

Piec do Pizzy Alfa Forni Moderno Nano to kompaktowe urządzenie ogrodowe przystosowane do opalania drewnem, idealne do przygotowywania autentycznej, włoskiej pizzy. Rozgrzewa się w 20-30 minut do 500°C, co pozwala na wypieczenie neapolitańskiej pizzy w zaledwie 90 sekund. Dzięki technologii Alfa Heat Genius™ zapewnia niskie zużycie drewna, wyższą maksymalną temperaturę, oraz krótszy czas rozgrzewania. Stalowe sklepienie z izolacją z włókna ceramicznego, wymienne płyty ogniotrwałe, oraz system obiegu powietrza FlueSystem® gwarantują doskonałe wypieki. W zestawie łopata do pizzy i stojak na drewno.

Dostępność: 1 w magazynie

Opis

Piec do Pizzy Moderno Nano w kolorze miedzianym od włoskiego producenta Alfa Forni to kompaktowe urządzenie ogrodowe przeznaczone do opalania drewnem. Dzięki zastosowanym technologiom, oraz izolacji termicznej, piec osiąga maksymalną temperaturę wynoszącą 500°C w 20-30 minut. Parametry te pozwalają na upieczenie autentycznej, neapolitańskiej pizzy w zaledwie 90 sekund. Drzwiczki oraz otwór znajdujące się z przodu urządzenia zaprojektowane są w sposób umożliwiający wygodne obracanie pizzy w trakcie jej wypiekania, przy jak najmniejszych stratach ciepła wewnątrz piekarnika.

Stalowe sklepienie zostało uzupełnione o wyjątkowo wydajną izolację termiczną wykonaną z włókna ceramicznego, co przekłada się na zatrzymywanie dużo większej ilości ciepła wewnątrz urządzenia, a tym samym, na krótszy czas rozgrzewania, wyższą temperaturę maksymalną, i niższe zużycie paliwa. Powierzchnię pieczenia wykonano z wymiennych, ogniotrwałych płytek o grubości 2,5cm.

Powierzchnia robocza wewnątrz pieca Moderno Nano przygotowana jest z myślą o wypiekaniu jednego krążka pizzy o średnicy około 30 cm, pozostała przestrzeń umożliwia wygodne operowanie palącym się drewnem, które może zostać umieszczone na znajdującym się w zestawie stojaku na drewno. Wraz z urządzeniem użytkownik otrzymuje także łopatę do pizzy, niezbędną do wygodnej obsługi pieca.

Wygląd zewnętrzny pieca zaprojektowany został z myślą o balansie nowoczesności z tradycyjną stylistyką włoskich pieców do pizzy, dzięki czemu urządzenie będzie nie tylko funkcjonalne, ale zostanie także dobrze prezentującym się dodatkiem na tarasie, lub w ogrodzie.


Sekretem wydajności pieców do pizzy Alfa Forni jest innowacyjny zestaw technologii Alfa Heat Genius™ składający się z 3 opatentowanych rozwiązań zapewniających niższe zużycie paliwa, wyższą temperaturę maksymalną, oraz krótszy czas potrzebny do rozgrzania urządzenia. Rozwiązanie to składa się z następujących elementów:

Ogniotrwała Płyta HeatKeeper™ – Cegły HeatKeeper, z których wykonana jest powierzchnia robocza w piecu zdolne są do wydajniejszego akumulowania ciepła, niż tradycyjny kamień lawowy, szamotowy, czy ceramika, które stosowane są w innych piecach do pizzy.

Izolacja DoubleDown Ceramic Superwool® – Wydajna warstwa izolacji termicznej którą otulony jest piec zapewnia znaczące zmniejszenie strat ciepła, dzięki czemu urządzenie rozgrzewa się szybciej, osiąga wyższą temperaturę maksymalną, oraz zużywa mniej paliwa, czyniąc przygotowanie posiłku wygodniejszym, szybszym i tańszym.

System obiegu powietrza FlueSystem® – Rozwiązanie optymalizujące obieg gorącego powietrza wewnątrz pieca do pizzy. Wprawiane jest ono w ruch okrężny, zapewniając optymalnie wypieczone ciasto zarówno od spodu, jak i od góry. W końcowej powietrze kierowane jest przez specjalny deflektor ciepła do komina.

 

Dane Techniczne

Dane Techniczne Pieca do Pizzy
Producent Alfa Forni
Wymiary Powierzchni Roboczej 60 x 40 cm
Pojemność Pieca 1 Pizza o średnicy 30 cm
Zasilanie Opalany Drewnem
Zużycie Paliwa około 1,5 - 2 kg/h
Maksymalna Temperatura 500°C
Technologia Alfa Heat Genius™
Ogiotrwała Płyta HeatKeeper™
Izolacja DoubleDown Ceramic Superwool®
System cyrkulacji powietrza FlueSystem®

Informacje dodatkowe

Waga61 kg
Wymiary55 × 73 × 105 cm
Koszyk
Scroll to Top