Menu Zamknij

Przygotuj się na grilla

Kanadyjskie grille

Czy wiecie, że grille wykonane w Kanadzie zazwyczaj wygrywają w różnego rodzaju testach z tymi produkowanymi np. w Stanach Zjednoczonych. Chłodniejszy klimat i upodobanie Kanadyjczyków do zimowego grillowania sprawiają, że produkowane w Kanadzie urządzenia do grillowania są wydajniejsze i mocniejsze od konkurencji.

Do sezonu grillowania będziemy potrzebować swojego grill w szczytowej formie. Poniżej przedstawiamy trzy wskazówki, które pomogą utrzymać grilla w wysokiej formie przez cały sezon.

1. Poświęćcie trochę czasy na zewnętrze i wewnętrzne czyszczenie swojego grilla przed każdym sezonem. Utrzymany w czystości grill będzie gwarantował nam bezawaryjną pracę i wydajność jak nowy.

2. Warto pamiętać aby przynajmniej raz w roku czyścić zwężki Venturiego. Insekty i owady często wybierają te miejsca

3. Pamiętajcie również o około 10 minutowym rozgrzewaniu swojego grilla i wypalaniu go po skończonym grillowaniu.

Zwracajcie również na kilka zasad bezpiecznego przygotowywania żywności.

  1. Zawsze należy używać czystych naczyń na które wykładamy przygotowane potrawy. Należy unikać używania naczyń na których leżało surowe mięso bez mycia ich w pierwszej kolejności.

  2. Wyrzucajmy nie gotowane marynaty wykorzystywane do mięs i innych potraw. Jeśli chcemy wykorzystać marynatę jako glazurę do podlewania grillowanego mięsa, marantę umieśćmy w garnku i doprowadźmy do wrzenia na co najmniej 10 minut przed wykorzystaniem.

  3. Pamiętajmy, że podczas letniego grillowania ciepło będzie miało również duży wpływ na szybsze powstawanie bakterii w mięsie odłożonym do grillowania. Przechowujmy je w zimnych miejscach.

 

[recent_post_slider design=”design-3″]